Biltjuven frågar polis om vägen – dumt eller iskallt?

Det är dumt att begå brott. Och vissa brottslingar är dessutom rätt dåliga på det – det finns ju till och med tv-program om det.

Huruvida Ryan Ashlock i Kalifornien hör till de dumma eller de iskalla får ni som läsare bestämma. Att det var dumt att stjäla en Honda Accord är nog alla överens om. Men sen… Biltjuven Ashlock skulle till orten Sonora men visste inte hur han skulle köra så han stannade och frågade. En polis.

Polis Vince Lee pekade ut rätt riktning och passade sedan på att kolla upp bilens registreringsnummer i datorn. Naturligtvis kom den upp som anmäld stulen.

LÄS MER: Par i Range Rover backar sig fria från rånare 

Inte första gången för Ryan Ashlock

Biljakten som därefter följde pågick i drygt fyra mil och under den tiden hann Ryan Ashlock ramma Lees polisbil så den fick avbryta förföljandet. Men de övriga poliserna fortsatte och lyckades till slut få stopp på Hondan med hjälp av spikmattor. Ashlock försökte fly till fots men fångades snabbt in.

Nu sitter han i Tuolumnes häkte och kommer åtalas för bilstöld, fordonsflykt och överfall med dödligt vapen mot en polisman.

Har ni inte bestämt er för om Ryan Ashlock var korkad eller iskall när han frågade polisen om vägen kanske hans tidigare brottsbana kan vägleda er: 2015 var han i en tobaksbutik och stal  personalens dricksburk! Därefter försökte han stjäla ett vittnes bil men stoppades av polis.

Kommentarerna på polisens Facebook är i alla fall rätt talande:

– Vem stjäl en bil och sen frågar polisen om vägen? Wow!

– Han stannade och frågade en polis…

– OMG, så dumt av honom.

Polisen i Tuolumne är aktiv och svarar på många av kommentarerna, ibland med glimten i ögat:

– Poliskonstaplar ger de allra bästa vägråden! I det här fallet råkade det bara bli till häktet.

https://www.facebook.com/tuolumnecountysheriff/posts/1362971783821977

Lämna ett svar