Bilservice för 900 000 kronor – dumpar bilen

James Bond verkar sällan bekymra sig om bilförsäkringar när han kraschar lyxbilar hit och dit. Nej, han är varken skakad eller störd.

Men när Jessica Liu betalade cirka 1,4 miljoner kronor (betydligt dyrare helt ny) för en Aston Martin DB9, i färgen Skyfall-silver, så är det lätt att tänka sig att hon borde ha resonerat annorlunda och tecknat en rejäl superförsäkring.

Ja, det är i alla fall lätt att tänka så nu.

För när Jessica Liu körde de första milen med sin bil lyckades hon av någon anledning köra av vägen och krascha mot en sten. Och den billiga försäkring hon hade tecknat räckte inte på långa vägar.

Hon lämnade in bilen på service och har sedan dess diskuterat med lyxbilverkstaden Burrard Autostrasse i Vancouver, Kanada.

Och när försäkringen inte täcker skadorna och bara en enda strålkastare kostar 48 000 kronor – ja, då blir det rätt många diskussioner.

– Jag tänker inte betala en cent. Jag vill inte ens ha tillbaka bilen. Jag vill ha pengarna tillbaka från bilförsäljaren, säger Jessica Liu till Richmond News.

Pengarna tillbaka? Jo, Jessica Liu anser inte att bilen höll vad den lovade.

– Jag tycker inte den är säker att köra. Jag körde den bara i två veckor. Jag litar inte på den, inte på bilförsäljaren och inte på bilverkstadens fakturor.

LÄS MER: Dyrgripen Aston Martin DB4 hittad i skogen – efter 45 år

Fakturorna som hon bestrider är utan tvekan saftiga. Totalbeloppet når över 900 000 kronor, vilket bland annat inkluderar 200 000 kronor för två bromsskivor och 170 000 för trasig framvagn.

– Det är bara en av bromsskivorna som gått sönder, och jag kan hitta en ny framvagn för 70 000.

Bilverkstaden håller av förklarliga skäl inte med.

– Bromsarna är keramiska och kan inte bli fabrikstillverkade på samma sätt som vanliga bromsar. Det här är dessutom en bil som kan köras 250 km/h. Vi kan inte chansa, den måste vara 100 procent, säger Frank Van Pykstra, ägare till Burrard Autostrasse.

LÄS MER: Sista Aston Martin DB9 har lämnat fabriken

Han säger att han är beredd att kapa 34 000 kronor på fakturan, samt strunta i avgiften på nu snart 125 000 kronor för att bilen står parkerad inne hos dem. (Cirka 1 400 kronor/dag.)

Men:

– Jag tänker inte betala lageravgift för en bil som inte är klar, säger Jessica Liu.

Det här verkar kunna bli en långdragen historia. Och vem är egentligen Bond-skurken i dramat?

LÄS ÄVEN: Aston Martin ska nu göra mer än bara bilar

Lämna ett svar