Bill, 87, har kört över 100 000 mil med sin Porsche

Kanadensaren William ”Bill” MacEachern, 87, skaffade sin svarta Porsche 911 Turbo 1976. Sedan dess har han hunnit köra den hela 116 000 mil. 

– Jag tror att jag är världsrekordhållaren när det kommer till den här modellen av Porsche. De senaste 40 åren har jag ägt en mattvätt, och det innebär att jag måste åka och träffa kunder. Jag har kört den dag efter dag, så milen har bara blivit fler, säger han.

LÄS MER: Här är Porsche-modellen med en helt galen värdeökning 

Tror Porschen har mycket kvar att ge

Men trots den extremt långa körsträckan tror Bill att Porschen har mycket kvar att ge. Hans mål är att komma upp i en miljon miles, det vill säga drygt 160 000 mil. 

– Det hade verkligen varit underbart om jag klarade det. Efter mig kommer min son att få ta över bilen, den står redan skriven på honom. Men om jag får chansen att köra den ytterligare 250 000 miles så tar jag den, säger han. 

LÄS MER: Rekord-Lamborghini har rullat 40 000 mil 

Olyckan stoppade inte Bill

Det var Christophorus, en medlemstidning för Porscheägare, som först uppmärksammade Bills historia. 

Där berättar 87-åringen också att han var med om en trafikolycka 2009 som kunde ha satt stopp för rekordet. Med ungefär 85 000 mil på mätaren blev han påkörd av en suv, vilket ledde till stora skador på hans fordon. 

Men Bill lyckades få den reparerad snabbt, och firade med att köra den 30 timmar långa sträckan till Monterey i Kalifornien. 

I Youtube-klippet från DCPMotors ovan kan ni se honom tillsammans med sin Porsche. 

Lämna ett svar