Bilbranschen borde ryta till mot Trump

Jag tycker om bilbranschen för dess ständiga utveckling, för sättet att arbeta med produkterna, design, effektivisering och varumärken.

Jag har också lyssnat på många bilföretagsdirektörer när de pratar om att de vill bli allas vår rörliga digitala plattform, hur de vill bygga kompletta transportsystem, hur de vill ta ansvar för en hållbar utveckling när det gäller hur vi använder energi, om att bilbranschen vill och kan ta ansvar för så mycket mer än att bara leverera en bil som kör mig från a till b.

Men gör det då.

Kliv fram.

Ta ansvar.

Visa er.

Visa era muskler när det gäller som mest, när det verkligen betyder något.

Huka er inte bakom Donald Trumps rop och skrik om biltullar, om höga importskatter, önskan om bilfabriker och löften att skrota allt vad utsläppsregler säger.

Ta ansvar för utveckling av miljövänliga bilar

Donald Trump byggde en stor del av sin valkampanj på att lova att plocka hem biljobben från länder som Mexiko och Kina.

Trump har öppet visat sitt missnöje över tillverkare som bygger fabriker i Mexiko i stället för i USA och han har lovat branschen lättare utsläppsregler. Men vill verkligen bilbranschen vara med i den kohandeln?

Är verkligen bilförsäljningen på kort sikt värd mer än ett större samhällsansvar?

Är det så vi ska se tillbaka på de här åren – att bilbranschen kröp för USA:s president i hopp om att få släppa ut några extra gram CO2 i några år?

Visa i stället att ni verkligen vill ta ansvar för en utveckling av miljövänligare bilar, att ni tar ansvar för utvecklingen i länder som Mexiko med hjälp av era fabriker. Att ni vill förändra och förbättra och att ni menar allvar med att era varumärken måste stärkas för att inte konkurreras ut av nya.

Och vad tycker alla anställda på Ford och General Motors om de nya reglerna för att komma till USA? Hur påverkar Donald Trump Ford och General Motors möjligheter att finnas i Mellanöstern?

Mycket viktigare än att sälja bilar

Det finns tillfällen när det handlar om något mycket viktigare och allvarligare än att sälja bilar.

Uber, Google och Airbnb visade direkt vad de ansåg om Donald Trumps politik.

Elon Musk viskade lite på mikrobloggen twitter men det handlade inte alls om samma kraftuttryck som när Musk tyckte till om bilköerna i Kalifornien.

Om bilbranschen vill bli tagen på allvar i samhällsfrågor så gäller det att visa sig och agera när det bränner till.

För som det är i dag kan jag inte se något annat än att världens biltillverkare, inklusive ett företag som Volvo Cars och AB Volvo, tycker att det är helt i sin ordning att USA:s president fattar de här besluten.

Jag förstår att Donald Trump som USA:s valde president får och ska agera efter sin övertygelse. Men det är också vår skyldighet, allas, även bilföretagens, att berätta vad vi tycker om de besluten.

Det är inte läge för någon diplomatisk tystnad från bilbranschens sida. Om de inte håller med förstås.

LÄS MER: Volvos systerbilmärke kan stoppas av Trump

Lämna ett svar