Barnen fixade Fiestan till cancersjuka pappan

1978 köpte Carlo Tedeschi sin Ford Fiesta och den har sannerligen fått jobb. Ett antal BB-turer, övningskörningar och familjesemestrar senare så ses bilen som en familjemedlem och familjen själva kallas ”Fiesta-familjen”.

När Carlo Tedeschi diagnosticerades med cancer bestämde sig hans sju barn för att i hemlighet restaurera den vita familjebilen.

– Fiestan har blivit en stor del av vår familj. Jag och mina två yngre systrar har inte bara övningskört i den här bilen utan vi har till och med åkt den hem från BB när vi föddes. Vi visste att det var pappas dröm att bilen skulle få bli som ny igen. Den har alltid funnits med, på bröllop och på semestrar, så den har blivit som en bror eller syster. Alla känner vår bil. Vi är Fiesta-familjen, säger den yngsta brodern Paolo Tedeschi, nu 34 år.

Han och resten av syskonskaran har också övningskört med Fiestan.

 LÄS MER: 12 bästa bilnyheterna i vinter

 

Men restaureringen visade sig bli knepigare än beräknat. För att bilen skulle räknas som ”Classic Car” – och få en särskild guldplakett – så var allt tvunget att ske med originaldelar.

Svårast? Tyget på sätena. Det fanns helt enkelt inte i Italien.

Men Fiestasupportrar i Tyskland hade fått höra om familjen från Reggio Emilia utanför Milano, och deras uppdrag, och hjälpte till att leta fram originaltyget. Samtidigt samlade de tyska entusiasterna också in 12 000 kronor till Italian League for the Fight Against Cancer.

När Carlo Tedeschi fick ta emot bilen var det en rörd sjubarnspappa som uttalade sig:

– Nu är hon en vacker bil igen. Jag önskar att jag kunde repareras så lätt.

När de nya modellerna av Ford Fiesta presenterades under hösten i tyska Köln var familjen Tedeschi hedersgäster.

 LÄS ÄVEN: 4 nya Ford Fiesta kommer i sommar

Lämna ett svar