354 hästkrafter i Audis nya värsting-suv SQ5

Audis nya mellanklass-suv Q5 debuterar i Sverige nu under senvintern och våren. Q5 befinner sig just nu i vårt testgarage och räkna med betyg på bilen inom någon vecka. Men Audi nöjer sig förstås inte med bara en vanlig Q5.

På bilsalongen i Detroit presenterades värtingvarianten Q5.

Under huven sitter samma V6-motor som vi tidigare sett i S4 och S5, en motor på tre liter och 354 hästkrafter. Turbomotorns kraft regleras med hjälp av en åttastegad växellåda och självklart är fyrhjulsdrift standard.

Avancerad differential

Nya SQ5 är lättare än föregångaren och kraften kan också regleras mellan hjulparen, höger respektive vänster, för att förbättra kurvstabiliteten. Enligt Audi kan systemet flytta näst intill all kraft till ett enda hjul, om det blir nödvändigt för att hitta fäste. Differentialen finns tillgängligt i S-paketet som också betyder att du får din SQ5 med luftfjädring. Fjädringen kan justeras för att styva upp bilen och för att ge den en högre markfrigång.

Interiören har vässats till och du får till exempel en ratt som är platt i botten och lite mer stöd från sportstolarna.

Självklart finns Apple Car Play och Android Auto samt Audis fina instrumentering Virtual Cockpit. Stopp-start-system och cruise-control kan hantera kösituationer.

Audi avslöjar nya toppsuven Q8

Lämna ett svar