10 nya bilar som kan bli klassiker

Privatleasing och tjänstebilar gör naturligtvis sitt för att förnya bilutbudet, men även vanliga bilköpares önskan att testa något nytt hjälper bilbranschen att sälja bilar.

Och det är ju bra – för skulle alla bilar bli klassiker skulle det säljas på tok för få bilar.

Å andra sidan, det är något romantiskt, spännande och alldeles… alldeles underbart med tanken att äga en riktig klassiker.

Behöver du då lägga miljoner på att köpa en riktig pärla, alternativt hitta en rostig T-Ford i din gammelfarfarsfars lada? Nej, du kanske redan har blivande klassiker på garageinfarten.

Allt om Bilar har tidigare listat framtida klassiker, sett ur ett svenskt perspektiv. Expertvärderarna hos det amerikanska försäkringsbolaget Hagerty, som specialiserar sig på just klassiska bilar, har också tagit fasta på människors bildrömmar och listat nya bilar som har stor internationell potential att bli klassiker.

Reglerna för att platsa på listan? Bilarna får inte kosta mer än 900 000 kronor och de måste ha något som kan kallas ”det”.

– Ibland handlar det om kraft, i vissa fall om innovation eller köregenskaper. Men alla har kvaliteter som definierar en framtida klassiker, säger McKeel Hagerty, enligt Carscoops.

 

1. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Det är ord och inga visor från Allt om Bilars expert Jan-Erik Berggren: ”Herregud. Vilken styrning, vilken total balans och vilken respons.”

 

2. Audi TT-RS

Nyutvecklad femcylindrig motor som gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder. Här kan du läsa mer om den blixtrande snabba Audin.

 

3. Chevrolet Camaro ZL1

Den högst rankade av de tre bilarna från Chevrolet på listan. Den här super-Camaron ersätter fjolårets Camaro SS på listan och verkar också ha sett till att Ford Mustang saknas här…

 

4. Chevrolet Colorado ZR2

Här någonstans förstår vi att listans skapare inte är svenskar. Å andra sidan är de experter på internationella klassiker… En äldre version har specialanpassats för äventyrslystna.

 

5. Chevrolet Corvette Grand Sport

En breddad version av Corvette Stingray C7 med en riktigt fet utrustningsnivå. Klassiskt, sportigt utseende.

 

6. Fiat 124 Spider Abarth

En hyllning till sin 50-åriga föregångar och en garanti för att bilresorna blir roligare. Fiat 124 Spider finns dessutom i versionerna Pop och Lounge.

 

7. Ford Raptor

Ett riktigt, amerikanskt offroadmonster trots att den numera saknar V8. Den har naturligtvis fått sina efterapningar, däribland Nissan Titan Warrior.

 

8. Mazda Miata RF

Med på Hagertys lista för tredje året i rad och den har år efter år varit körglädje ”personifierad”. Prisvärd!

 

9. Porsche 718 Cayman & Boxter

”För finsmakaren som vill ha maximal körupplevelse. Lätt att älska.” Fina ord från Allt om Bilars expert Jan-Erik Berggren. Här kan du läsa fler.

 

10. Toyota 86

Billigaste bilen på listan, men fortfarande en blivande klassiker enligt Hagerty. Prisbelönta GT86 har en snabb fyrcylindrig motor och, enligt Autoexpress, extremt bra köregenskaper.

 LÄS ÄVEN: Ytterligare 12 bilar som kan bli klassiker

Lämna ett svar