VW: Bensinbilar ska tillverkas i 20 år till

Enligt honom kommer Volkswagen att fortsätta att utveckla bensin- och dieselmotorer en bra bit in i framtiden. Den tyska biltillverkaren tror att efterfrågan på förbränningsmotorer kommer att fortsätta även efter 2030-talet.

”Framtiden är elektrisk. Ändå kommer klassiska motorer fortsätta att spela en nyckelroll för de kommande två decennierna – minst”, sa Matthias Müller under den pågående bilsalongen i Paris, enligt den brittiska motorsajten Autocar.

Även om Volkswagen fortsätter att arbeta med bensin och dieselmotorer kommer det mesta av fokus att ligga på elmotorerna framöver. Volkswagen ska investera kraftigt i utvecklingen av elektriska modeller: 30 sådana är planerade före år 2025.

Men som sagt – bensinen släpper man inte.

Inrättar råd för hållbar utveckling

”Oberoende av alla nya möjligheter som morgondagens värld öppnar upp för oss får vi inte försumma våra befintliga teknologier och kärnkompetenser”, sa Matthias Müller vid eventet i Paris.

Han hänvisade till den pågående Dieselgate-skandalen och sa att den kommer att ha en djupgående inverkan på Volkswagens väg.

”Den är och kommer att förbli en skarp vändpunkt, en central händelse i vår historia. Vi satsar alla tillgängliga resurser för att arbeta oss igenom alla frågor i denna kris.

Volkswagens satsning på den elektriska framtiden betonas med inrättandet av ett råd för hållbar utveckling. Rådet kommer att bestå av nio kända experter från områdena vetenskap, politik och samhälle och ge råd till Volkswagens styrelse i hållbarhetsfrågor.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar