Volvos toppchef går över till Audi

Det är Audi som i ett pressmeddelande avslöjar att de värvat Peter Mertens från Volvo Cars. Nyheten är en bomb i bilvärlden då Mertens haft en mycket framträdande roll på Volvo, inte minst i samband med lanseringen av de nya plattformarna, SPA och CMA, samt av hela 90-serien.

Peter Mertens var en av de tyngsta cheferna på Volvo och den som bland annat presenterade Volvos nya tekniska plattform och satsning på både säkerhet och självkörande bilar.

– Peter Mertens har en exceptionellt bred teknisk expertis och en internationell bakgrund inom bilindustrin. Det är utmärkta kvalifikationer för att kunna fortsätta driva den tekniska utvecklingen framåt inom Audi, skriver Audis vd Rupert Stadler i ett pressmeddelande.

Så här kommenterar Peter Mertens själv övergången från Volvo till Audi:

– Mina fem år på Volvo har varit de mest inspirerande och kreativa i min karriär. Möjligheten att få hjälpa till att förvandla det berömda svenska bilmärket till ett trovärdigt alternativ på världsmarknaden för premiumbilar har varit väldigt tillfredsställande.

Sparkat flera toppchefer sedan dieselskandalen

Audi har nyligen tvingats sparka flera av sina toppchefer på grund av dieselskandalen men har med värvningen av Mertens visat att de kan gå utanför VW-gruppen för att hitta rätt personer.

Mertens har en gedigen erfarenhet av bilbranschen och före Volvo jobbade han bland annat på Mercedes, Opel och Jaguar/LandRover.

Audi skriver inte i sitt pressmeddelande när övergången sker men då Mertens har en så central roll inom Volvo är det troliga att han avgår med omedelbar verkan.

– Peter Mertens har gjort ett fantasiskt jobb hos oss och vi kan bara önska honom lycka till när han nu fått det här erbjudandet, säger en talesperson från Volvo.

 

Överraskande resultat i mätning: Gamla Volvo 240 bullrar mindre än nya XC90

Lämna ett svar