Volvo visar på fina försäljningssiffror

Förra månaden var den näst bästa julimånaden någonsin för svensk bilmarknad.

Nyregistreringen av personbilar ökade med 0,2 procent och den mest populära bilmodellen var Volkswagen Golf med 1 528 sålda exemplar.

Volvo kom på andra plats med deras XC60, 1 339 sålda exemplar.

Och det är den modellen som gör att Volvo Cars går fortsatt starkt framåt ekonomiskt och globalt sett.

Ökar globalt sett

Den svenska biltillverkaren ökade sin försäljning med 9,3 procent under juli månad. Totalt sålde de 41 681 bilar globalt och det är framför allt Volvo XC60 som ligger bakom de fina siffrorna, medan XC90 var modellen som hade den största ökningen.

Det är den 14:e månaden i rad som Volvo Cars ökar sin försäljning och marknaden i USA går fortsatt framåt med en ökning på 52,3 procent jämfört med samma månad förra året, skriver de i ett pressmeddelande.

I USA var XC90 den mest sålda bilen medan XC60 var den näst mest sålda.

I Kina – där Volvo Cars har sett en allt mer ökande marknad – ökade försäljningen med 5,8 procent, medan Europa såg en ökning på blygsamma 0,1 procent.

LÄS MER: BMW:s billigare modeller ökar vinsten

 

Sämre siffror i Sverige

Det går inte riktigt lika bra i Sverige där försäljningen sjönk med 11,2 procent jämfört med samma månad förra året.

Däremot så ökade den med 9,3 procent om en ser till hela det första halvåret jämfört med förra årets första sex månader.

Totalt och globalt sett har Volvo Cars sålt 298 244 bilar i perioden januari-juli. Under fjolårets dito-period såldes 270 412 bilar – en ökning på 10,3 procent.

Sugen på en Volvo? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar