Volvo på väg mot vinstrekord igen

Volvo Car Group har redovisat sina siffror för det tredje kvartalet 2016. Och allt pekar på ett nytt rekordår för Volvo, rekord både vad gäller ren vinst och i försäljning av bilar. I fjol passerade Volvo med nöd och näppe en halv miljon sålda bilar men i år kommer försäljningen att ticka en bra bit över 500 000 bilar.

Att nybilsförsäljningen tagit fart på flera marknader syns också i resultaträkningen. Volvo kan redovisa en vinst för det tredje kvartalet 2016 på drygt två miljarder kronor. Läggs det till vinsten för årets första halvår landar vinsten på drygt 7,6 miljarder kronor.

Den så viktiga vinstmarginalen – alltså hur mycket Volvo tjänar på varje krona som spenderas – har också ökat, från 3,5 procent under tredje kvartalet 2015 till fem procent samma period i år.

XC60 och V40 säljer allra bäst

Bland Volvos bilmodeller så är det fortfarande XC60 och V40 som säljer allra bäst – vilket kan vara en aning oroande eftersom det är modeller som är utgående. Volvo kommer nästa år med en ny XC60 som ska försöka upprepa föregångarens succé. Nya XC90 är Volvos tredje bäst sålda modell och har hittills i år sålt 66 000 bilar.

Volvo fortsätter att sälja bra i både USA och Kina med tydliga försäljningsökningar bland flera bilmodeller. Volvo hoppas också att försäljningen av nya S90 och V90 ska ta fart under andra halvåret 2016.

Lämna ett svar