Volvo mot nytt rekordår

Förra året sålde Volvo för första gången över 500 000 bilar. Och i år är det stor chans att Volvo smäller till med ett nytt försäljningsrekord.

Hittills i år har Volvo sålt 379 329 bilar, en ökning med 9,6 procent. Det är 16:e månaden i rad som Volvo kan visa upp en ökad försäljning jämfört med samma period förra året. Bara i september sålde Volvo över 45 000 bilar.

Framför allt är det nya XC90 – som har ett starkt lanseringsår bakom sig – som säljer bra på många marknader. Men totalt är det utgående XC60 som är Volvos bästsäljare, en modell som ska fasas ut och ersättas av en ny under nästa år.

Ökar med nästan 28 procent i Kina

När Volvo bryter ner sin försäljning per marknad syns det att Kina fortsätter att gå väldigt bra. Bara i september ökade Volvo sin försäljning på världens största bilmarknad med 27,8 procent. Under årets första nio månader har försäljningen ökat med 11,9 procent. XC60 och S60L är bilarna som säljer bäst i Kina.

USA var tidigare ett problembarn för Volvo men där har försäljningen återhämtat sig – bland annat efter att Volvo bytt ut sin säljledning i USA. I USA är det modellerna XC90 och XC60 som säljer bäst.

I Västeuropa är det fortfarande XC60 som säljer bäst.

På den svenska marknaden backade Volvo under september och det märks nu att gamla V70 fasas ut för nya V90. Hittills i år har Volvo ändå ökat sin försäljning i Sverige med 5,6 procent.

Köpa ny Volvo? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar