Volvo introducerar Skype i nya bilarna

Skype är ett internetbaserat kommunikationsmedel som grundades av den svenska entreprenören Niklas Zennström.

Nu ska medlet tillämpas i Volvos 90-modeller.

Den svenska biltillverkaren blir den första att erbjuda Skype for Business i sina bilar.

– Vi har alla varit med om det: man sitter i bilen och försöker vara med i en telefonkonferens. Man antingen fumlar eller tappar telefonen när man försöker ansluta sig eller så har man glömt den långa Pinkoden som behövs för att ansluta sig. Det är inte det bästa sättet att starta ett viktigt samtal i bilen, säger Anders Tylman-Mikiewicz, Vice President för Consumer Connectivity Services på Volvo Car Group.

– Ovanpå på det så är inte uppmärksamheten där den ska vara – på vägen. Med lanseringen av Skype för Business försvinner alla de problemen.

 LÄS MER: Apples nya nav ska vara som en kompis

Tillämpas på de här bilarna

Tekniken kommer att tillämpas på S90, V90 och XC90.

Detaljerna är fortfarande knapphändiga, men Volvo har bekräftat för Carscoops att videosamtal inte kommer att erbjudas, endast vanliga röstsamtal.

– Skype for Business är ytterligare ett stort steg framåt för uppkopplade tjänster i våra bilar. När våra autonoma bilar kommer ser vi en framtid där flexibla uppkopplade tjänster i bilen gör det möjligt för människor att minska sin tid på kontoret. Detta är bara början på ett helt nytt sätt att se på hur vi använder tiden när vi sitter i bilen, säger Anders Tylman-Mikiewicz.

 LÄS MER: Snart kan du snacka med din Volvo

Lämna ett svar