Volkswagens nota för dieselskandalen växer

Den amerikanska notan för Dieselgate hamnade på 125 miljarder kronor, efter att Volkswagen nått en överenskommelse med de amerikanska myndigheterna.

Den största delen av summan kommer att gå till att köpa tillbaka 475 000 bilar från Volkswagens amerikanska kunder.

Men nu växer notan ytterligare.

Rättegångskostnader läggs till

Biltillverkaren ska betala ytterligare 735 miljoner kronor till Kalifornien. Pengarna ska täcka kostnaderna för utredningen och skandalens efterföljande tvister.

– Vi måste bevara och skydda vår miljö för kommande generationer och ge snabba och precisa konsekvenser för de som bryter mot lagen och förorenar vår luft, säger statsåklagare Kamala Harris enligt TT.

Samtidigt rapporterar Automotive News att Volkswagen kommer slippa böter i Tyskland.

 LÄS MER: Så mycket drar bilarna mot vad som är angivet

”Är inte acceptabelt”

Upprörda röster har redan höjts mot det faktum att amerikanska kunder kompenseras medan de europeiska blir utan. Och inte blir det bättre nu när Transportmyndigheten väljer att inte bötfälla Volkswagen.

– Det är inte acceptabelt att det inte kommer några konsekvenser från regeringen efter utsläppsskandalen och att de delar ut en blank check för bluffar och bedrägerier, säger Oliver Krischer, medlem i Tysklands Green Party och som leder en parlamentarisk utredningskommitté, till Automotive News.

– Det måste komma en förklaring till varför företag i Tyskland inte bötfälls. Det är inte heller OK att europeiska kunder behandlas sämre än amerikanska, fortsätter han.

Volkswagen har flera gånger pekat på skillnaderna på utsläppsgränser i USA kontra Europa som en förklaring till kompensationsfrågan.

 Ny bil i sommar? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar