Volkswagen åtgärdar 11 000 bilar i Sverige

Den tyska myndigheten KBA har nämligen godkänt den tekniska lösningen för Volkswagen Passat, CC och Eos med 2,0 TDI-motorer av typen EA189.

– Det känns bra att åtgärderna för mer än 800 000 av våra kunders bilar nu kan inledas. Våra återförsäljare och samarbetspartners står väl rustade för kampanjer, säger Jürgen Stackman, försäljningschef- och marknadsdirektör hos Volkswagen Personbilar.

TOPPLISTA: Populäraste bilmodellerna i Sverige just nu

Skickar ut brev till ägarna

Kunderna i Sverige har, enligt Volkswagen, redan informerats om att deras bilar omfattats av en kommande åtgärd. Nu kommer ytterligare ett brev att skickas ut. Där står det att åtgärden nu finns godkänd och klar för deras bil.

De berörda Volkswagen-ägarna i Sverige kan välja att låta åtgärden genomföras i samband med en ordinarie service eller ett annat verkstadsbesök, alternativt boka tid enbart för åtgärden.

Åtgärden berör nu Passat, CC och Eos med 2,0 TDI-motorer med effekt på 81kW, 100 kW och 103 kW. Det handlar, som sagt, om cirka 11 000 bilar i Sverige.

Volkswagen lovar att kunderna inte ska drabbas av några kostnader som ett resultat av den tekniska åtgärden. Berörda bilägare erbjuds en lånebil i samband med verkstadsbesöket.

Ska gå vidare med andra modeller snart

Efter åtgärden kommer bilarna att uppfylla alla legala krav, enligt Volkswagen. Den tyska myndigheten KBS har bekräftat att de tekniska lösningarna för dessa modeller inte kommer att resultera i några förändringar när det gäller bränsleförbrukning, prestanda eller ljudnivå.

Volkswagen väntar sig inom en snar framtid att få ett godkännande för tekniska lösningar även för andra modeller med 2,0 TDI-motorer.

Däremot kommer starten för åtgärdskampanjen för bilar med 1,2 TDI-motorer av typen EA189 att bli försenad, skriver Volkswagen.

Det var i höstas som utsläppsskandalen, kallad Dieselgate, briserade. Volkswagen hade manipulerat mjukvara, enligt amerikanska myndigheter, för att ge sken av att avgaserna var renare än de egentligen var.

Funderar på att sälja din bil? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar