Ville guida ambulans – men skapade kaos

Nästan alla förstår att en ambulans med påslagna sirener har bråttom. Och de allra flesta vet att det då gäller att bereda fri väg så snart som möjligt. Dock inte föraren av denna Mercedes SLK som färdades på en väg i Slovakien och som hamnade i vägen för en ambulans som transporterade en skadad 84-årig kvinna.

I ett flera minuter långt videoklipp, filmat från ambulansen, ser vi hur alla bilister snabbt flyttar sina fordon när de hör sirenerna. Ja, alla utom denna Mercedes.

10 regler svenska bilister VÄGRAR lära sig

Försöker ta sig förbi – förgäves

Under flera minuter försöker ambulansen att komma förbi, men utan att lyckas. Och frustrationen i ambulansen blir allt större och i filmklippet hörs ambulanspersonalen upprepade gånger säga att de måste kontakta polisen.

Den märkliga färden pågår i flera minuter innan ambulansen lyckas smita förbi Mercedesen vid ett trafikljus. Enligt Daily Mail greps mannen senare och förlorade både sitt körkort och sin vapenlicens. Till sajten Cas.sk säger mannen att han inte alls var i vägen – utan att han bara ville hjälpa till.

– Jag tänkte att de ville att jag skulle visa vägen. Jag tvekade inte att riskera livet och min splitter nya bil för att göra detta, säger han.

Sugen på att byta bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar