Varannan såld bil i Norge är eldriven

47 procent av den norska bilförsäljningen i september bestod av elbilar, laddhybrider och konventionella hybrider. Av de 47 procenten svarade rena elbilar för 19 procent och hybriderna för resten.

Och, som sagt, elbilen Tesla Model X blev den bäst säljande bilen av samtliga modeller i september. Det är inte första gången en elbil sålt bäst av alla bilar i Norge under en månad.

Det har även Tesla Model S och Nissan Leaf lyckats med, vilket gör Norge unikt i världen när det gäller elbilsdominans , enligt sajten hybridcars.com

De bästsäljande elbilarna i Norge i september var – förutom Tesla – BMWi3 och Nissan Leaf samt Volkswagen Golf i elbils- och laddhybridutförande.

El-Golf säljer bättre än bensinversionen

När det gäller de norska försäljningssiffrorna i september för de olika alternativen av Volkswagen Golf ser det ut så här:

Elektriska e-Golf: 392 sålda exemplar.

Golf GTE plug-in hybrid: 358 sålda exemplar.

Förbrännings Golf: 246 sålda exemplar.

Norge har nu blivit Europas största marknad för el- och hybridbilar. Förklaringen till elbilarnas popularitet i Norge ligger i kombinationen av hårda skatteregler för bensin- och dieselbilar och rejäla rabatter i skatter och vägtullar för elbilsköpare.

De norska myndigheternas mål med detta är – förstås – att minska utsläppen.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar