Urstark bilförsäljning – ökar i hela Sverige

BIL Sweden kommer med ny färsk statistik som visar att bilindustrin i Sverige är stark. Ännu starkare än fjolåret.

Deras läns- och kommunfördelade nyregistreringsstatistik för maj 2016 visar att antalet nya bilar ökar i samtliga län.

– Den svenska nybilsmarknaden är urstark och registreringarna har hittills i år ökat i samtliga län jämfört med fjolåret. Den största uppgången hade Västernorrlands län med ett plus på 19 procent januari-maj, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i ett pressmeddelande.

– I riket som helhet har nybilsregistreringarna ökat med drygt elva procent.

Stockholm toppar listan

Statistiken visar också på en uppåtgående marknad för laddbara bilar som har ökat med 75 procent hittills i år. I Stockholms län fördubblades antalet nyregistrerade laddbara bilar.

Stockholms län toppar listan över andelen elbilar och laddhybrider.

– Stockholms län toppar listan över de län som har högst andel laddbara bilar av de totala nyregistreringarna i länet. På andra plats kom Jämtlands län med 3,8 procent supermiljöbilar. I riket som helhet var andelen supermiljöbilar 2,9 procent januari-maj jämfört med 1,9 procent samma period förra året, säger Bertil Moldén.

Sverige bäst i EU

Det går även bra för Sverige överlag. Enligt statistiken hade Sverige under det första kvartalet i år den högsta andelen inom EU och näst högsta andelen i världen för laddbara bilars andel av nyregistreringarna. Sverige är också etta i Europa när det kommer till andelen biodrivmedel.

– Det är glädjande att konstatera att dagens svenska bilmarknad är världsledande inom alla de tre strategier som finns för att nå en fossilfri fordonsflotta 2050, d.v.s. energieffektivisering, biodrivmedel och nya tekniker som till exempel eldrift, säger Bertil Moldén.

 Dags att byta bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar