Unik Lamborghini – har bara rullat 62 mil

Den är onekligen något utöver det vanliga – denna 26-åriga lyxbil. Skicket ska vara oklanderligt efter att den har tagits hand om en pedantisk ägare i 25 av sina år och dessutom genomgått en mycket omfattande service ( för 225 000 kronor!) alldeles nyligen. Och – som sagt – bara körts i ynka 62 mil.

Bilens fullständiga namn är 25th Anniversary Lamborghini Countach och den kom som en specialversion i begränsad upplaga 1990.

Jämfört med föregångaren 5000QV-modellen var förändringarna många. Flera av ändringarna satt dock dolda under chassit och syntes inte utåt. Men vissa yttre förändringar blev karakteristiska för modellen.

Det handlade om fler luftkanaler och ventiler som monterades för att göra kylningen effektivare. Socklar ändrades och även bakljusen gjordes om till viss del. Ventilerna baktill liksom luftintagen blev mer framträdande än tidigare.

V12-motor på 455 hästkrafter

Motorn – en 5,2-liters V12:a – producerar 455 hästkrafter och 368 Nm i vridmomentet. Accelerationen från 0-100 kilometer i timmen tar 4,8 sekunder. Toppfarten är drygt 305 kilometer i timmen.

Bilen bytte ägare 2015 och är nu redo för försäljning. Den går upp för auktion på Coys i Storbritannien. Något utgångspris har ännu inte satts. Men högt kommer det med all säkerhet att bli. Detta med tanke på bilens speciella historia och tip-top-skick.

”Vi skulle inte bli förvånade om den gick för en miljon dollar”, skriver motorsajten Carbuzz.

Det skulle i så fall innebära 8 982 340 svenska kronor enligt den nuvarande kursen.

 

Sugen på ny, häftig bil? Kolla vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar