Top Gear i kris: Evans kan få körförbud

Ni minns säkert bråket som till slut tvingade BBC att sparka ut den populäre programledaren Jeremy Clarkson från Top Gear. Clarkson tog med sig sina programledarkollegor James May och Richard Hammond och sin stjärnproducent Andy Wilman till Amazon.com

BBC i sin tur värvade den kände radioprofilen Chris Evans som tillsammans med bland annat den kände amerikanske skådespelaren Matt LeBlanc skulle försöka återskapa bil- och tittarsuccén.

Chris Evans sågad av fansen

Top Gear är ett av BBC:s allra viktigaste och största produktioner och visas över hela världen. Förutom programmet finns det magasin och bilshower under samma varumärke.

Men det har gått sådär för det nya programmet– om vi ska vara snälla.

Nya Top Gear har sågats jäms med navkapslarna och det är Chris Evans som fått ta den allra största delen av kritiken.

Få gillar hans biltester som anses intetsägande. Att Evans mest skriker om hur det känns när han accelererar gör inte saken bättre.

Och redan efter tre program i den nya serien väljer BBC att ändra om bland programledarna.

Top Gear tappar en miljon tittare – sämsta på 10 år

Tittarna vill ha mer av Harris och Reid

Tittarna verkar gilla Chris Harris och Rory Reid – som figurerar i efterprogrammet Extra Gear – mycket bättre och från och med nu ska Harris och Reid vara med i varje huvudprogram. Det spekuleras om att Evans och LeBlanc eventuellt bara ska få göra studiojobb medan Harris och Read tar över all bilkörning.

Jeremy Clarksons nya bilprogram – döpt till The Grand Tour, med förkortningen GT – ska ha premiär i höst. Vi ska få se 12 avsnitt om en timme vardera. Clarkson har fått en rekordstor budget av Amazon för att sajten ska försöka locka tittare från BBC och för att bilprogrammet verkligen ska bli en succé.

Kanske sälja bilen? Se vad du kan få för den om du säljer nu

Lämna ett svar