Titta in i husbilen för 4,5 miljoner kronor

Bland de lyxiga detaljerna finns ”regn”-dusch, golvvärme, skinnklädsel samt – inte minst – takfönster över sovrummets stora dubbelsäng vilket innebär att den lyckliga ägaren kan spana ut över stjärnhimlen innan John Blund kommer på besök.

Sovutrymmena är även utrustade med subtil och avkopplande belysning.

Och så är temperaturen inne i Morelo Empire Liner behaglig oavsett om det är minus 30 grader eller plus 30 grader utanför.

Morelo Empire Liner är byggd på ett lastbilschassi från Mercedes. Under motorhuven sitter en 7,7 liters motor, som utvecklar 300 hästkrafter. Vridmomentet är dubbelt så mycket som på en Lamborghini Aventador. Den största versionen av Empire Liner är över 11 meter lång och rymmer ett bilgarage där en Mini får plats.

Men smakar det så kostar det.

Priset på denna lyxiga husbil – långt utöver det vanliga – är 4,5 miljoner kronor.

Två exemplar såldes på årets Elmia-mässa

Läs mer: Europas största husvagn

Morelo Empire Liner kommer under den här veckan att visas upp på Husbil & Husvagns-mässan i den engelska staden Birmingham.

– Vi tror att husbilsentusiaster och även allmänheten framför allt kommer att imponeras av hantverket och detaljerna, säger Andreas Wolfer-Heimann, försäljningschef för Morelo, till den engelska tidningen Daily Mail, inför besöket av Morelo Empire Liner i England.

Läs mer: Elmia husvagn husbil 2016

Den spektakulära husbilen var även med på Elmia-mässan i Jönköping i Sverige i september.

– Jag tycker att alla Morelo är speciella. Men nu lyfter de nivån ytterligare ett snäpp – från att vara lyxigast till att vara ultralyxigast, sa då Lars Bergholm från den svenska husbilsimportören Bergholms, som samarbetar med den tyska husbilstillverkaren Morelo sedan fem år.

Trots det höga priset såldes faktiskt två exemplar av Morelo Empire Liner under årets Elmia-mässa.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar