Tesla värvar hög chef från Volvo

Volvo har fått mycket beröm för inredningen i sina senaste bilar, inte minst för XC90 som vann pris för bästa interiör på mässan ”Automotive Interior Expo Awards 2015”.

Det är uppenbarligen kompetens som Tesla vill ta del av. I podcasten ”Garaget” berättar Volvo Cars inredningschef Anders Bell om hur han blivit värvad till Elon Musks elbilstillverkare.

Kallades till intervju med Elon Musk

Inför rekryteringen ska Anders Bell personligen ha fått träffa Elon Musk för en intervju. Hos Tesla kommer han att ansvara för ingenjörslösningar i inredningen, vilket innebär att han får flytta från Sverige till Kalifornien.

Tidigare har Anders Bell arbetat med flera betydande projekt för Volvo, bland annat de smarta stolarna som sitter i tillverkarens 90-serie.

Volvomedarbetarna eftertraktade

I intervjun berättar han hur just de bilarna gjort att branschen på nytt fått upp ögonen för Volvomedarbetarna.

– Jag tror generellt att Volvo och alla Volvomedarbetare stärkts oerhört, inte bara på grund av att vi visat nya XC90 som första bil ut, utan också för att alla vet att det kommer mer. Hela Volvo och alla som jobbar på Volvo har fått ett enormt uppsving i attraktivitet. Så är det definitivt. Det refereras ganska friskt till Volvo i intervjuer, säger han i podcasten.

 LÄS MER: Volvo får svenska ägare 

Lämna ett svar