Tesla avslöjar snart ”oväntad” produkt

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla är ordentligt i ropet för närvarande. Och det är inte enbart av positiva skäl. Dess Autopilot-system kritiseras i både Tyskland och USA för att inte hålla måttet.

Och nu kommer alltså detta spektakulära utspel från Tesla. ”Produkten är oväntad av de flesta”, skriver Tesla-chefen Elon Musk på Twitter. Den meningen är däremot inte speciellt oväntad i det här sammanhanget.

Elon Musik har nämligen flera gånger tidigare visat att han gillar att locka fram allmänhetens intresse genom vaga antydningar.

Lanseringseventet för den nya produkten ska hållas nu på måndag.

Vad kan det då handla om för produkt?

Kan vara ”färdiga” Model 3

Den amerikanska motorsajten Autoblog spekulerar i att Tesla ska visa upp den produktionsfärdiga versionen av Model 3. Den talade Elon Musk om i april i år som ”nästa supernivå”.

Men eventet skulle också kunna handla om autopilotfunktionen. Den har, som sagt, fått utstå hård kritik på den senaste tiden och skulle nog må bra av en positiv nyhet omkring sig.

Tesla ska för övrigt snart hålla ytterligare en presskonferens – den 28 oktober. Detta för att lansera solcellspaneler för hus, nästa generation av hembatteriet Powerwall samt en ny Teslaladdare.

Så någon av de produkterna kan inte vara aktuell för huvudrollen på eventet den 17 oktober.

Den som väntar får se…

 

Tyska myndigheter sågar Teslas Autopilot.

Lämna ett svar