Tesla återkallar tusentals Model X

Trots att suvmodellen Tesla Model X Sport lanserades så sent som i september ifjol drabbas den alltså redan av en återkallelse.

Totalt handlar det om 2 700 stycken bilar tillverkade innan den 26 mars i år. Anledningen är att stolar på den tredje sätesraden kan glida framåt och/eller lossna vid en kollision.

”Nyligen, under ett styrketest av sätena lossnade en stol på den tredje raden”, skriver Tesla bland annat i ett mejl till de berörda kunderna.

Kunderna uppmanas att inte använda dessa platser tills felet har åtgärdats. Bytet av den felande delen beräknas ta cirka två timmar på verkstad. Givetvis betalar Tesla för reparationerna.

LISTA: 11 farligaste begbilarna

Ingen har kommit till skada på grund av felet

Enligt Tesla rör sig återkallelsen uteslutande om bilar i USA eftersom exemplaren av Tesla Model X Sport, som fraktats utomlands, mestadels till till Europa, ska ha fått den felande delen utbytt.

Tesla Model X hade genomgått – och klarat – 15 säkerhetstester innan detta fel inträffade i den 16:e testen.

Enligt Tesla ska ingen kund – i nuläget – ha kommit till skada på grund av felet i baksätet.

Det här är inte första gången Tesla tvingas göra återkallelser. I november ifjol återkallade Tesla 90 000 bilar av sin Model S i Europa. Detta på grund av felaktikt anslutna säkerhetsbälten.

Byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar