Svensk flyger mot VM-titel i flygracing

Daniel Ryfa är namnet på den framgångsrika piloten från Sverige. Han har chans att ta hem mästerskapstiteln i helgens flygracing-VM, som avgörs i den amerikanska spelstaden Las Vegas.

– Jag är här för att vinna. Jag har studerat det videomaterial jag har från tidigare race här i Las Vegas och känner mig väl förberedd. Banan är densamma som sist och jag vet vad som var bra och dåligt förra året, säger Daniel Ryfa, i ett pressmeddelande.

Han tävlar i Challenger Class i vilken alla piloter flyger samma flygplanstyp: en Extra LX330 byggd i kolfiber. Piloterna flyger på låg höjd genom en bana på marken i farter uppemot 400 kilometer i timmen där de belastas med 10 G i de skarpaste svängarna.

Daniel Ryfa gör sin tredje säsong i Red Bull Air Race som är sanktionerat som flygracing-VM av det internationella flygsportförbundet. Han har samlar pallplatser under säsongen.

Ligger på delad andraplats inför finalen

– Hela året har gått väldigt bra, men nu gäller det under finalracet, säger Daniel Ryfa.

Inför årets sista deltävling ligger han på delad andraplats i sammandraget med 26 poäng, två poäng bakom ledaren som är Florian Berger från Tyskland.

Säsongen 2014 slutade Daniel Ryfa på en andraplats i flygracing-VM och förra året kom han på en slutlig tredjeplacering.

Bland Daniel Ryfas tidigare meriter finns en EM-seger i konstflygning.

Till vardags är Daniel Ryfa pilot på Privatjet.

Lämna ett svar