Suzuki Baleno ska utmana i Golf-klassen

Designtemat kallat ”Liquid Flow” ska ge Baleno en egen stil parat med en kompakt kaross, rymlig interiör och effektiva kraftkällor – allt på en egen nyutvecklad plattform.

Den nya plattformsgenerationen ska ge högre vridstyvhet och reducerad vikt vilket, enligt Suzuki, minskar bränsleförbrukningen och ger bättre köregenskaper och stabilitet.

Suzuki Baleno kommer att finnas med två motoralternativ:

Den nya 1,0-liters BOOSTERJET, som är en direktinsprutad 3-cylindrig bensinturbo på 112 hästkrafter med ett vridmoment på 170 Newtonmeter.

En 1,2-liters DUALJET som är en 4-cylindrig bensinmotor. Den finns även i ett SHVS-utförande (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) med ett vridmoment på 120 Newtonmeter.

SHVS är ett smarthybridsystem utvecklat av Suzuki. Systemet använder en ISG (Integrerad Startmotor/Generator). Den assisterar motorn vid acceleration samt laddar bilens vanliga blybatteri och lithium-Ion-batteriet.

Ska konkurrera med bra utrymmen

Rymlighet och säkerhet har också varit i fokus vid utvecklandet av Baleno.

Bagageutrymmet är på 355 liter, vilket är det största i segmentet, enligt Suzuki. Vidare ska fem vuxna personer ha gott om utrymme – både fram och bak.

Och så var det här säkerheten. I Balenos standardutrustning ingår exempelvis ABS med EBD, BAS, ESP samt sex krockkuddar och en krockkraftsabsorberande kaross.

Dessutom kan bilen beställas med RBS (Radar Brake Support). Med hjälp av en känslig radar upptäcker det fordon, vid farter över fem kilometer i timmen, i färdriktningen. Om risk för kollision uppstår reagerar systemet i fyra dessa steg:

1. Förarvarning.

2. Automatisk lätt inbromsning.

3. Ökning av bromskraften.

4. Automatisk hård inbromsning.

Även adaptiv farthållare finns på menyn.

Priserna för Suzuki Baleno varierar mellan 124 900 kronor och 176 400 kronor.

Sugen på nya Baleno? Se vad du kan få för din nuvarande bil

Lämna ett svar