Superstjärnan Kenny Bräck ska tävla igen

Han är egentligen pensionerad men när det gäller den här sortens speciella race så kan inte Kenny Bräck låta bli att sätta sig bakom ratten igen.

– Det är alltid ett nöje att köra i Race Of Champions. Senaste gången jag var med var 2004 i Paris när jag fortfarande återhämtade mig från min Indycar-olycka. Numera är jag ”pensionerad” från professionell racing men kan inte hålla mig undan helt och kör gärna udda race då och då.

Berggren: Gumball 3000 är lagom laglöst

En del av Monster Jam

Den svenska premiären av Race of Champions är en del av Monster Jam-uppvisningen den 12 oktober i Friends arena i Stockholm – och Kenny Bräck får stenhårt motstånd.

Norske Petter Solberg och finske Marcus Grönholm ställer upp mot Bräck i en head-to-head-tävling som körs i identiska SuperCar Lit-rallybilar.

Och den svenska motorgiganten gillar tanken på att en gång för alla se vilken förare som är bäst i Norden.

– Jag ser fram emot att få umgås med mina vänner Petter Solberg och Marcus Grönholm. Och att få tävla i Sverige igen efter mycket lång tid.

Du kan möta honom

Det finns en sak till med Monster Jam featuring ROC som lockar Kenny Bräck.

– Det skiljer sig från det vanliga ROC-formatet eftersom amatörförare får chansen att tävla.

Svenska motorsportfans och amatörförare kan alltså vara med i tävlingen ROC Factor för att få chansen att köra mot dessa världsklassförare. Några fans kan också vinna en åktur under tävlingen. Registrering sker här – innan den 10 oktober.

Sugen på en ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar