SsangYong gör Sverige-comeback

SsangYong är en rutinerad biltillverkare och har skapat fyrhjulsdrivna fordon sedan 1954. I Sverige fanns SsangYong fram till 2008, då företaget försvann ur den svenska försäljningsstatistiken.

Deras comebackmodell i Sverige – Tivoli – beskrivs som ”en praktisk och rymlig personbil i B-suv-segmentet”. I det segmentet finns bland andra Suzuki Vitara och Mazda CX-3.

Tivoli erbjuds med både diesel- och bensinmotorer och finns med två- eller fyrhjulsdrift. Tre varianter av Tivoli kommer att finnas till försäljning: S, SE och EX.

Priset börjar från 149 900 kronor. Garantin är femårig och gäller upp till maximalt 100 000 kilometer.

SsangYong Tivoli presenterades för den europeiska marknaden i augusti 2015.

Förutom att introducera sin nya suv Tivoli kommer SsangYong – i samband med återkomsten till den svenska marknaden – att nylansera flera av sina, sedan tidigare, etablerade modeller. Det gäller modellerna Korando, Rexton, Rodius och Actyon Sports, varav samtliga även finns med 4WD.

PRIVATLEASING: 21 bra bilar – så är månadskostnaden

Planerar 15 återförsäljare i Sverige

SsangYong Sverige har för avsikt att erbjuda kunderna ett rikstäckande försäljnings- och servicenät. Målsättningen är att redan i år tillsätta minst 15 återförsäljare i Sverige.

– Det är inte ofta som ett nytt märke gör comeback på den svenska marknaden. Vi har stora förväntningar på SsangYong och ser fram emot att bjuda alla intresserade kunder på en provtur och ett samtal om bilarna, säger Jacob Lundin från SsangYong Sverige.

Bakom introduktionen av SsangYong i Sverige står Nic. Christiansen-koncernen. Den importerar Hyundai i Danmark sedan 1992 samt Jaguar och Land Rover i Sverige, Norge och Danmark.

Nic Christiansen-koncernen förväntar sig att sälja mellan 500 och 1000 nya SsangYong-modeller i Sverige under det första året efter återkomsten.

Dags att byta bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar