Se världens snabbaste elbilar på riktigt här!

Marknaden för elbilar växer även i Sverige – tillväxten det senaste året har varit 89 procent och prognoser säger att 300 000 elbilar ska finnas på de svenska vägarna vid årsskiftet.

Då känns det ganska lägligt med en elbilsmässa. Men, det är inte fullt lika tråkigt som några kanske tror. Vad sägs om dessa närvarande bilar?

* Koenigsegg Regera (1 500 hk) – världens snabbaste elhybrid

* Rimac Concept One (1 088 hk) – världens snabbaste elbil

* Morgan E3W – världens konstigaste elbil

– Vi vill visa att det går att kombinera miljövänlighet med lust, kraft och prestanda, och att den framtiden redan har börjat, säger mässgeneralen Gunnar Dackevall.

Och han hoppas även på att Teslas senaste dyker upp, tillsammans med Le-Mans-prototyp, Formel E-racer, Pikes Peak-rekordbil och en Top Fuel-dragster.

 

Eriksbergshallen och Nacka Strand

Dessutom kommer mässan visa upp en mängd tillbehör till den nya elbilsvärlden. Och de stora energibolagen är på plats är på plats – ABB, Eon, Vattenfall och Göteborgs energi.

Ett flertal av Sveriges nya innovationsföretag med smarta konsument- och fastighetsprodukter till elbilsladdning dyker också upp. Bristen på laddstationer i Sverige är utbredd, men nya laddprodukter kommer i en strid ström.

Ett av de framgångsrika nya företagen på mässan är svenska Charge Amps som visar upp nyheten RAY, en portabel laddkabel men även HALO Wallbox, en box anpassad för den viktiga hemma-marknaden.

– Vi och bilbranschen laddar för den roligaste och intressantaste bilmässa vi haft i Sverige någonsin, säger mässgeneralen Gunnar Dackevall.

Först kan eCarExpo besökas i Eriksbergshallen i Göteborg, den 11–13 november.

Den 18–20 november kommer mässan till Nacka Strand i Stockholm.

Lämna ett svar