Se världens lyxigaste pickup från Mercedes

Enligt Mercedes är den världens första riktiga premiumpickup – en pickup i mellanklassen.

Den finns i två varianter. Den ena varianten kallas Powerful Adventurer och den andra Stylish Explorer.

Bilen är tänkt att kombinera det bästa av två världar.

– Använd den till jobb på dagen och kör med den till fest på kvällen, sa Mercedes-höjdaren Dieter Zetsche, när han presenterade bilen.

Dieter Zetsche är styrelseordförande för Daimler AG och chef för Mercedes-Benz Cars. Det var han som fick äran att köra in Mercedes-Benz Concept X-Class på podiet inför världspressen.

”Ny standard i ett växande segment”

– Med Mercedes-Benz pickup kommer vi att stänga en av de sista luckorna i vår portfölj. Vi blir den första premiumtillverkaren att föra ut en mellanpickup på marknaden. Vi kände att tiden var inne, sa Dieter Zetsche och tillade:

– X-Class kommer att sätta en ny standard i ett växande segment.

Volker Mornhinweg, chef för Mercedes-Benz transportbilsdivision sa:

– X-Class blir en kompromisslös bil. Den har en gedigen ramkonstruktion, vridstark sexa och permanent fyrhjulsdrift vilket är ett måste för oss.

– Dessutom tillför vi säkerhet, komfort, smidighet och en utmanande design. Vi vill nå ut till kunder som aldrig tidigare har funderat på att köpa en pickup.

Produktionsversionen av X-klass lanseras nästa höst

Mercedes-Benz Concept X-Class kan lasta 1,2 ton på flaket och dra upp till 3,5 ton vilket är mer än de främsta konkurrenterna. Bilen har dubbelhytt vilket innebär en rymlig interiör med plats för upp till fem personer.

Mercedes X-Class ska kunna ta sig fram i de flesta terränger och under de flesta förhållanden. Bland det som bidrar till den tuffa flexibiliteten finns en fördelningslåda med lågväxel och två elektroniskt styrda differentialspärrar.

Priserna är ännu inte fastställda. Lanseringen är planerad att ske under hösten 2017.

 

Sugen på ny bil? Kolla vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar