Se deras extrema BMW – trimmad till 818 hk

Japan’s 3Ddesign är precis som det låter ett japanskt designföretag som jobbar med att förädla redan eftertraktade bilar.

De har sedan en tid tillbaka ett samarbete med BMW och släpper nu sitt senaste projekt – nämligen den senaste generationes BMW M5.

Och den orangefärgade superbilen och har minst sagt imponerande prestanda.

BILTEST: BMW:s vässade M6 – en vanvettig maskin

Vass kolfiberbil

Motorn, dubbelturbon och avgassystemet har fått ”vissa ändringar” vilket gör att bilen klarar 0-100 kilometer i timmen på 3,4 sekunder och 0-200 kilometer i timmen på cirka tio sekunder, skriver Carbonfiber Dynamics. Det är bara en tiondels sekund från den betydligt mindre och lättare Porsche GT3 RS, vars senaste modell ofta ses i samma orange färg.

Tyska Carbonfire Dynamics har också arbetat med att ge bilen många nya komponenter i kolfiber. De kanske mest märkbara uppgraderingarna rent utseendemässigt är de nya sidotrösklarna, den främre läppen och 21-tumsfälgarna i aluminium.

Priset för bilen är oklart men går att få på förfrågan.

LÄS MER: BMW ökar vinsterna tack vare billigare bilarna

Samma motor på nya M5

BMW M5 kom i sin första generation redan 1984 och för fem år sedan kom den senaste generationen som kallas F10.

På motorfronten hände en del i bytet. V10-motorn som hade en slagvolym på fem liter byttes ut mot en 4,4 liters V8. Den nya motorn hade ett turboaggregat som ökade effekten från gamla M5:ans 507 hästkrafter till 560. Vridmomentet landade på 680 newtonmeter från 1 500 varv i minuten hela vägen upp genom registret.

Sugen på en BMW? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar