Sauber räddade – i ett lopp till

Saubers ekonomiska situation är omtalat dålig. Och enligt flera uppgifter sliter teamchefen Monisha Kaltenborn dag och natt med att försöka få fram mer pengar.

Att Kaltenborn inte dök upp till förra tävlingshelgen i Bahrain väckte en hel del uppmärksamhet och det pratas nu om att hon prioriterade att träffa tilltänkta sponsorer.

Det schweiziska F1-teamet Sauber hade problem när februarilönerna skulle betala ut till alla anställda. Det blev förseningar, men till slut kom pengarna fram och alla fick betalt. När nu lönerna för mars skulle ut upprepade sig historien. Det finns inga pengar i kassan.

Ericssons sponsorer räddar kvar Sauber

Nu har dock Autosport.com uppgifter om att pengar är på väg in – tack vare den svenska föraren Marcus Erikssons sponsorer. Enligt Autosport har de svenska sponsorerna gått med på att betala ut ett förskott, pengar som ska räcka till lönerna och borga för att Sauber ska kunna komma till start i Kinas grand prix. Enligt tidningen ska pengarna överföras under fredagen och alla anställda förväntas ha sina löner under måndagen.

Att ekonomin är så svag påverkar också de sportsliga resultaten. Utan tillräckligt mycket pengar har man inte möjlighet att utveckla en konkurrenskraftig bil, något som Marcus Ericsson flera gånger bekräftat.

– Det är alltid tajt med pengar. Vi är ett litet team och kan inte utveckla som de stora grabbarna, sa han till Autosport.

Dags att byta bil? Se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar