Så vass blir XC90 med Polestars nya trimsats

Volvo XC90 T8 Twin Engine har mycket effekt och bra vridmoment redan i grundutförande tack vare den bensindrivna tvålitersmotorn på 320 hästar i fram och elmotorn som knuffar på i bak.

Den totala systemeffekten anges till 407 hästar och 640 Nm. Men den nya Polestaroptimeringen som nu lanseras ökar det hela ytterligare och klämmer ur en total systemeffekt på 421 hästkrafter och ett totalt tillgängligt vridmoment på 680 Newtonmeter.

Den ökade effekten innebär enligt Volvo en lite snabbare acceleration, 0–100 km/h anges till 5,5 sekunder. Samtidigt stannar förbrukningen på 2,1 liter per tio mils blandad körning och räckvidden på ren eldrift är oförändrad 43 kilometer.

Polestaroptimeringen innebär inte bara mer effekt och någon tiondels snabbare acceleration. Det handlar också om att göra Volvo XC90 T8 Twin Engine roligare att köra tack vare lite sportigare egenskaper.

Med optimeringen får föraren en annan gasrepons, snabbare växlingshastighet och mer effekt i mellanregistret.

Polestar släpper optimering till S90 och V90

”Lättillgänglig prestandaökning”

– Detta ger kunder som vill ha en ny nivå av körglädje till deras XC90 en lättillgänglig och attraktiv prestandaökning, säger Niels Möller, Chief Operating Officer för Polestar.

En av nyckelförändringarna i den nya optimeringen är gear hold, en funktion som håller vald växel under kurvtagning med höga g-krafter för att föraren ska slippa oänskade växlingar mitt i en kurva och därmed uppleva störningar i bilen balans.

WTCC föraren och den regerande STCC-mästaren Thed Björk har varit delaktig i utvecklingen av optimeringen.

– Medan en SUV som XC90 kanske är långt från vad vi vanligtvis arbetar med är kärnan i optimeringen samma sak. Det handlar om att skapa körglädje och användbar prestanda, något jag definitivt tycker vi har lyckats med, säger han.

Sugen på ny Volvo? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar