Så lätt hackar de din Outlander PHEV

Vi har tidigare berättat om hur en Jeep Cherokee togs över av obehöriga. Och nu har det hänt igen.

Ett brittiskt säkerhetsföretag – Pen Test Partners – bestämde sig för att försöka hacka sig in i en Mitsubishi Outlander PHEV av allra senaste modell. Och det var lättare än de trodde.

Det enda som behövdes var en dator och en enkel programvara som gick igenom olika lösenord.

Sårbart system

Anledningen till att det är så lätt att komma åt just en Outlander PHEV är dess system där du med hjälp av en applikation i din telefon kan prata med bilen.

Säkerhetsföretaget kunde enkelt komma åt lösenordet till det wifi-system som finns i bilen. Och efter det var det fritt fram att göra alla de funktioner som finns i appen.

Det gick enkelt att slå av och på olika funktioner i bilen – till och med att slå av larmet.

LÄS MER: Långtest av Mitsubishi Outlander PHEV

Experterna: ”Stäng av appen”

Applikationen används för att sköta laddningen av batteriet men även de funktionerna gick enkelt att komma åt. Så om hackaren inte vill stjäla din bil kan han eller hon se till att den är urladdad när du vill ha den.

Säkerhetsföretagets råd är att helt enkelt stänga av appen och sätta den i så kallat insomnat läge. Då riskerar du inte att någon obehörig kommer åt din bil.

Mitsubishi har svarat på kritiken från säkerhetsföretaget med att de tänker undersöka problemet och försöka komma på en säker lösning.

Hur testet gjordes och hur du ska skydda din bil kan du se här.

 Här kan du värdera din bil – helt gratis!

Lämna ett svar