Så klarar de nya bilarna krocken

Mercedes-Benz E-Klass sedan hade dock högst sammanlagda procentsiffror.

Bilen fick ett mycket bra resultat i vuxenskydd: 95 procent av maximal poäng. Avläsningarna indikerade bra eller adekvat skydd för viktiga områden av kroppen. Det som drog ned från maxpoängen var betyget ”marginell” och det gällde säkerheten för den bakre passagerarens bröstkorg under en frontalkollision.

Även i skydd av barn blev resultatet bra: 90 procent av maximal poäng.

I fotgängarskydd kom Mercedes-Benz E-klass sedan upp i 77 procent av maxpoängen. Det som fick betyget ”dålig” var främre delen av motorhuven och även A-stolparna.

Minst bra resultat fick Mercedes-Benz E-klass sedan när det gällde förarstödsystem: 62 procent av maxpoängen blev det där.

LÄS OCKSÅ: Här är bilarna som får NOLL i krockbetyg

Bra vuxen- och barnskydd i Peugeot

När det gäller Peugeot 3008 crossover hade den också styrkan i vuxenskydd och barnskydd. Där fick den 86 respektive 85 procent av den maximala poängen. Det enda som upplevdes problematiskt var skyddet för förarens bröstkorg vid frontalkollision, betyget blev där ”marginell”.

I fotgängarskydd blev procentsiffran 67 procent av maxpoängen. Vindrutornas nedre- och sidopartier drog ner poängen.

Minst bra resultat hade Peugeot 3008 Crossover – liksom Mercedes-Benz E-klass – när det gällde förarstödsystem. Peugeots procentsiffra blev där endast 58 procent av maxpoängen. Det berodde på att det autonoma bromssystemet inte är standard på alla modeller.

Men totalt sett räckte det, som sagt, ändå till maximala fem stjärnor i säkerhetsnivå för Peugeot 3008 crossover.

Lämna ett svar