Så dissade Zlatan Volvo

Veckans snackis har förstås varit nya Volvo V90. Volvo lät de första journalisterna testköra bilen i spanska Estepona och redan i tisdags kväll kunde ni läsa det allra första testet och se de allra första betygen.

I måndags visade också Volvo sin nya reklamfilm för bilen med landslagets Zlatan Ibrahimovic som huvudperson. Det var väldigt mycket Zlatan i filmen men det var inte det som retade upp Volvo-folket.

Istället var det den intervju som Zlatan gjort för tidningen Scandinavian Traveler. På väg till Spanien kunde de anställda på Volvo läsa att Zlatan sagt att Volvo var ett litet företag när han började arbeta med dem. Zlatan jämförde med hur han gjort Inter till ett vinnande lag när han började att spela för dem med hur han nu gjort Volvo stort ute i världen. Zlatan menade att han lockades av den typen av utmaningar.

Visst, det var kaxigt sagt och det hör till Zlatans sätt att utrycka sig. Men reportern Camilla Tollstoy lyckades inte förmedla en eventuell glimt i Zlatans öga och visst tog uttalandet skruv bland de anställda på Volvo.

Zlatans uttalande fanns där som ett mörkt moln

Hyllningarna av Zlatan-filmen har inte varit lika omfattande som tidigare filmer och jag märkte i soliga Spanien att Zlatans uttalande ändå fanns där som ett mörkt moln.

Enligt Volvos projektledare Victoria Falksund är reklamfilmerna med Zlatan viktiga för att nå nya kunder men enligt Victoria måste all marknadsföring ändå bottna i en bra produkt. Utan en bra bil får man så att säga ingen effekt av Zlatan-filmen.

Jag är övertygad om att Volvo kommer att fortsätta att jobba med Zlatan Ibrahimovic och troligen går Zlatan vidare med ett avtal med systerföretaget Geely inför deras lansering av ett helt nytt bilmärke i Europa.

Jag blir inte förvånad om kopplingen Zlatan–Volvo–Geely leder till att vår landslagskapten någon gång i karriären också kommer att spela i Kina.

Den typen av utmaning skulle passa Ibrahimovic – och Volvo/Geely.

Sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar