Så blir Teslas nya autopilot

Teslas autopilotsystem har varit forum för debatt under hela sommaren.

Den briserade framför allt i samband med dödsolyckan i Florida där en man omkom efter att ha använt sig av system och kolliderat med en lastbil.

Sedermera har det kommit flera uppgifter om personer som krockat när autopilotsystemet ska ha varit aktiverat – men olyckorna utreds fortfarande.

Samtidigt jobbar Tesla med att släppa ett nytt autopilotsystem.

LÄS MER: Så heter Mercedes nya elbilsmärke

 

Blir allt mer självkörande

I den nya 2.0-versionen kommer en mängd nyheter.

Däribland en ny mjukvara som ger Tesla möjligheten att komma med flera uppdateringar som kan implementeras i systemet efterhand, skriver Electrek.

Systemet ska klara ytterligare en nivå av självkörning: Att bilen klarar att följa en rutt. Föraren kommer fortfarande att behöva ta över i vissa situationer. Framtida uppdateringar ska kunna gör bilen helt självkörande, enligt uppgifterna.

Enligt källor till Electrek kommer radarn vara kvar vid bilens front, men det kommer att adderas ytterligare fyra stycken som kommer vara utplacerade vid bilens fyra hörn.

Ett nytt trippel kamerasystem kommer också att lanseras till de kommande Tesla-modellerna, och enligt uppgifter till sajten så har de redan börjat produceras i bilarna.

Tesla har inte släppt något uttalande gällande uppdateringarna till autopilotsystemet 2.0.

Gör en miljardförlust

Tidigare i augusti framkom det att Tesla gör en förlust på nästan 2,5 miljarder kronor.

Byggandet av Gigafactory har dragit upp kostnaderna, liksom utvecklingen av nya Model 3. Så trots ökade intäkter, 33 procent plus jämfört med förra årets andra kvartal, gör Tesla en miljardförlust.

Dessutom köpte Tesla ett solenergibolag, Solarcity, för 22 miljarder kronor bara för några dagar sedan.

– Vi var i ett produktionshelvete under årets första sex månader, sa Elon Musk till Wall Street Journal.

Sugen på en Tesla? Se vad du kan sälja din gamla bil för här

Lämna ett svar