Renault Grand Scenic – nya familjebussen

Grand Scenic är en större version av nya Scenic som hade världspremiär i våras. Bilen är 24 centimeter längre än sitt småsyskon och får plats med ytterligare en sätesrad. Lastutrymmet är 718 liter – och har växt med 63 liter jämfört med förra Grand Scenic. I lastutrymmet kan man fälla baksätena med ett enda knapptryck – eller ett tryck på pekskärmen – för att få ett helt plant lastgolv.

Instrumentpanelen bjuder på en helt ny mittkonsol Renault kallar ”Easy life” där alla funktioner är samlade på ett och samma ställe. Skärmen är på 8,7 tum och är den samma som sitter i nya Mégane. Förvaringsfacket mellan sätet går att skjuta bakåt för att skapa en öppnare planlösning i framsätet.

I baksätet är bilen utrustad med nedfällbara bord i ryggstöden och solskydd som fälls upp ur dörrarna.

BILDER: Peugeot visar upp helt nya suven 3008

Stora 20-tumshjul är standard

En lite annorlunda nyhet är att alla modellversioner erbjuds med 20-tum stora hjul som standard, samtidigt ska komforten bibehållas tack vare höga hjulsidor; hela 107 millimeter – vilket är lika mycket gummi som på Renaults tidigare 17-tumshjul. Däremot är däcken relativt smala, dimensionen är 195/55 R20 – och det har man gjort för att spara bränsle.

Motoralternativen består av fem olika dieslar varav en hybrid mellan 109 och 158 hk, samt två bensinmotorer på 114 eller 128 hk. Bland säkerhetsutrustningen hittar vi autobroms som känner igen fotgängare, filhållningsassistent och trötthetsvarnare.

Dags för större bil? Se vad du kan få för din begagnade bil här

Lämna ett svar