Problembilar – här är drabbade modellerna

Även om försäljningen av begbilar i Sverige sjönk med 4,5 procent i julimånad jämfört med fjolåret så är marknaden för begagnade bilar fortfarande stor.

Det finns modeller som kan vara rätt dyra vid köp av nybil – men som är betydligt mer överkomligt som begagnade.

Men det finns så klart risker med att köpa en begagnad bil – Allt om bilar har tidigare skrivit om det här och här.

Tio vanligaste felen

Autoexpress har listat de tio vanligaste felen på begagnade bilar – genom ett samarbete med bilförsäkringsbolaget Warrantywise. De har även listat modellerna där det är mest troligt att hitta felen.

1. Växellådan

Sedan mars 2015 har 8,4 procent av de totalt 5 000 inrapporterade felen i England handlat om krångel med växellådan. Vanligaste bilmodellen är Opel Astra, följt av Volkswagen Golf och BMW 3-serien.

2. Elektronik

”Samtidigt som bilar är laddade med mer elektronik än någonsin, så har elektroniska problem blivit det näst vanligaste och står för 8,2 procent”, skriver sajten.

3. Koppling

Står för 7,8 procent av de inrapporterade felen och är vanligast på bilmodellerna Opel Astra, Ford Focus och Volkswagen Golf.

4. Turbon

4,7 procent av de inrapporterade felen och också ett av de dyraste. Vanligaste modellerna? 1. Ford Focus 2. Volkswagen Golf 3. BMW 3-serie

5. Bromsar

Inget fel som man önskar sig sin värsta fiende men ett ganska vanligt sådant. Volkswagen Passat, Land Rover Discovery och BMW 3-serie är mest troliga att råka ut för ett sådant.

LÄS MER: 10 nästan nya begbilar – bästa köpen just nu

6. Generatorn

Kanske snart hör till historien men står fortfarande för 4,3 procent av felen. Vauxhall Astra, Land Rover Discovery och Ford Focus de vanligaste modellerna.

7. Topplockspackning

Opel Corsa den troligaste bilmodellen med felet, följt av Citroen C33 och Peugeot 207. Står för 3,1 procent av felen.

8. Luftkonditionering

Inget fel du vill ha på din bil i dessa tider men ett ganska vanligt sådant – 3,1 procent. Största boven är Volkswagen Golf, följt av Opel Zafira och Audi A4.

9. EGR-ventil

Ett annat ord för Avgasåterledning och står för 2,9 procent av felen med Land Rover Discovery/Discovery Sport2 som första misstänkt. Opel Astra och Volkswagen Transporter är också bland de vanligaste modellerna med felet.

10. Vindrutetorkare

Sist på listan hittar vi vindrutetorkaren som står för 2,2 procent av de inrapporterade fallen.

Och Renault Megane och Scenic3 är den mest troliga bilmodellen med felet, med Audi A5 på tredjeplats.

Dags för ny bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar