Privatleasing ska hjälpa nya Micra

Vi kan ärligt säga att förra versionen av Nissan Micra inte var speciellt bra. Men den nya bilen, totalt femte generationen av Micra, är något helt annat.

Och med en stark småbil i modellprogrammet ska Nissan hitta fler än bara Qashqai- och Navara-köpare även i Sverige.

– Micra är en viktig bil även för den svenska marknaden, den visar bland annat vad vi kan när det kommer till teknik, prestanda och kvalitet, säger Nissans chef i Sverige Jordi Vila.

Jordi chefar också för resten av Skandinavien samt de baltiska länderna och kan se både likheter och skillnader mellan länderna. Danmark säljer till exempel fler småbilar medan Norge och Finland inte alls hängt på trenden med privatleasing.

Micra verkar kunna passa bra för privatleasingkunderna, har ni något bra erbjudande på gång?

– Det stämmer att det generellt är bra med privatleasing för lite billigare småbilar men vi kan i dag inte presentera något färdigt erbjudande. Priserna för Sverige är inte klara, säger Jordi Vila.

Andra tillverkare pratar om att få ut sina bilar bland nya tjänster som bilpooler och olika delningstjänster. Är det ett alternativ?

– Bra fråga, vi undersöker det som bäst och vi kan ha något att säga om tre månader.

”Investera i digital närvaro”

Hur är det med era återförsäljare – ska ni expandera?

– Vi är nöjda som det är och vi täcker så gott som hela landet. Vad det handlar om är att förbättra kundhanteringen, att få en totalt sett bättre upplevelse för kunden. Och här spelar vi som importör en stor roll, inte minst digitalt.

Ja, allt fler börjar sin resa mot ett bilköp på internet. Kommer ni att ta ett större ansvar redan där för bilaffären?

– Vi kommer att investera i vår digitala närvaro på det viset att vi ska skapa en bra och lätthanterlig miljö som kunden kan nå från olika håll.

Kommer privatleasingutvecklingen i Sverige fortsätta i den snabba takt vi sett hittills?

– Ja, det har den gjort de senaste månaderna. Sverige låg kanske efter resten av Europa tidigare men är ifatt och kanske förbi nu.

Sugen på nya Nissan Micra? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar