Poliser beslagtog en superbil – buskörde

Händelsen inträffade i London i närheten av flygplatsen Heathrow.

Två poliser ska ha stoppat en Lamborghini Huracan efter att de fått fram felaktiga uppgifter om att den skulle vara oförsäkrad.

Bilen var utlånad från en uthyrningsfirma och polisen fick kontakt med dem som förklarade att försäkringen var förnyad, men att den inte hade kommit in i systemet ännu. Dokument och betalningar skickades till officierarna, men det hjälpte föga: Superbilen skulle beslagtas.

– Polisen var helt oresonliga och gick över styr när jag pratade med dem, jag försökte bara lugnt och sansat förklara fakta för dem. Men han lyssnade inte, helt galen. Det var väldigt frustrerande, säger Erwyn Mackee, uthyrningsfirmans ägare till The Telegraph.

LÄS MER: Polisens nya vapen slutet för biljakter

 

Åkte på nöjestur

De tog sedan bilen ut på en nöjestur och ska då ha kört dubbelt så fort som hastighetsgränsen – cirka 100 kilometer i timmen på en 50-väg.

All information om deras biltur sparades i bilens tracker och när bilfirman upptäckte vad som skett kunde de också enkelt bevisa det för polisen. Bilägaren twittrade till och med till polisen och skrev:

”Era tjänstemän beslagtog olagligen vår Lamborghini i kväll och åkte på en nöjestur med dubbla hastighetsgränsen”.

De två officerarna har nu straffats och den ena, som körde bilen, har fått tre prickar på körkortet.

– Efter att ha blivit medvetna om bilägarens bekymmer så inledde vi en intern utredning. Vi är mitt uppe i processen att ersätta bilägaren böteslappen på 150 pund för bortforslingsavgift, säger en talesperson för Met Police.

Dags för fräsigare bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar