Opels nya elbil börjar säljas redan till våren

Längre och längre på en laddning.

Snabbare och snabbare laddning.

Biltillverkarna rusar in i räckviddskriget som de en gång gjorde när det handlade om hästkrafter och lite senare låga CO2-värden.

Opel visade i Paris sin helt nya Ampera-e, systerbilen till Chevrolet Bolt och den bil som pekats ut som huvudkonkurrent till Tesla Model 3.

Men Opel har en klar fördel i kampen mot Tesla, Volkswagen, Renault, Nissan och de andra som bygger elbilar för alla – bilen är färdig för leverans.

Förändrar synen på Opel

Enligt Opels marknadschef Tina Mueller är Ampera-e viktig för Opel av flera anledningar.

– Vi har förändrat synen på vårt varumärke och vi anses i dag mycket mer stå för teknisk innovation, kvalitet och design. Det här kommer att förstärkas med Ampera-e. Opel är i Tyskland också det bilmärke som anses vara bäst bland kvinnor.

Opel har låtit en modedesigner bygga montern runt Ampera-e och med det vill Opel visa upp en ny värld.

– Montern är som en teater och det ska visa den nya världen. Mobilitet kommer att vara viktigt i framtiden och en del av vår vardag.

Opel vill inte avslöja någon prislapp på Ampera-e men en stor del av försäljningen kommer att ske till bilpooler och andra delningstjänster. Opel lanserar egna tjänster samtidigt som de marknadsför Ampera-e i Europa.

– Ampera-e passar perfekt i en värld där vi kan dela på bilen eller på åkandet, säger Tina Mueller.

Snabbladdas på 30 minuter

Ampera-e rymmer fem personer och kan snabbladdas på 30 minuter. Förutom bilen ska Opel erbjuda en laddbox för hemmabruk.

Tina Muller tycker inte att namnet Ampera-e är en belastning med tanke på hur det gick för gamla Ampera-modellen som lanserades för fem år sedan.

– Jag var lite tveksam först men vi gjorde en stor marknadsundersökning och Ampera-e var det mest populära namnet och det hade ingen negativ klang. Så vi valde det. Men nästa elbil kommer att få ett nytt namn.

Under nästa år ska Opel – förutom elbilen – bredda sitt suv-program med flera modeller. Vi kommer i vår också att få se en ny Insignia.

Byte till elbil? Se vad du kan få för din bil här

Lämna ett svar