Ökat supande med självkörande bilar

Självkörande bilar är ständigt på tapeten nu för tiden.

Tesla bryter ny mark och skapar ständigt nya rubriker med deras innovativa teknik.

Andra bilföretag, såsom Mercedes, har tagit följe och börjat röra sig mot en mer självkörande framtid med autopilotsystem.

Och i denna utveckling kan det finnas ett område som skulle tjäna ordenligt på det i framtiden – nämligen alkoholindustrin.

 

LÄS MER: Hade 2,9 promille – frias från rattfylla

Tjänar 850 miljarder kronor

Att inte köra efter en har druckit sitter i ryggmärgen på de allra flesta.

Men om man ponera en framtid med helt självkörande bilar – det vill säga inte som de nuvarande semi-självkörande bilarna – så skulle det i praktiken innebära att fler väljer att köra efter att ha druckit.

En grupp forskare på den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley har räknat ut att alkoholindustrin globalt sett skulle kunna tjäna cirka 850 miljarder kronor, skriver Business Insider.

Ökar med 0,8 procent

Forskarna har räknat på den globala alkoholkonsumtionen och det monetära värdet och jämfört det med beräknade siffror på helt självkörande bilar och olika samåkningstjänster.

De räknade på att en förare skulle ta en extra drink i veckan, vilket skulle öka alkoholkonsumtionen med 0,8 procent till 2025. I deras beräknade scenario skulle siffrorna också kunna öka med 1,88 procentenheter.

”Samåkning och självkörande teknik kan adressera det faktum att alkohol och körning inte går ihop på ett sätt som gör att alkoholindustrin och försäljning på restauranger kan öka markant”, skriver de i sin studie.

Läge för en ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar