Nya suven XC40 – nu visar Volvo fler bilder

Volvos nya plattform CMA, Compact Modular Architecture är klar att tas i bruk. Och plattformen, som byggts tillsammans med Geely, kommer ligga till grund för små och medelstora modeller från tillverkaren. Först ut är den kommande lilla suven XC40 och nästa generation av V40.

Redan för en vecka sedan kom den första bilden från Volvo. Den visade en del av ett frontparti och avslöjade en strålkastare med den ljussignatur som kallas ”Torshammare”, samma som vi redan sett i Volvo XC90, S90 och V90.

Nu fortsätter Volvo att skicka ut teasers på de första CMA-bilarna. Och de väljer Snapchat för att göra det i stället för traditionella pressmeddelanden. Nu får vi se flera detaljer – och får för första gången se bakänden som visar en kraftigt vinklad baklucka som påminner mycket om nya stora kombin V90 (bilen som nu ska ersätta V70).

I bildserien som Volvo lagt ut på Snapchap syns också positionsljus, en backspegel uppifrån och luftintag. Någon information om exakt vad vi ser bjuder Volvo ännu inte på, utan kryddar bilderna med slogans i stället.

Vi testkör: Nya Volvo S90 briljerar

Elmotorn driver på framaxeln

En av bilderna är dock mer informativ är de andra – här visas nämligen en elektrifierad drivlina upp tillsammans med hela hjulupphängningen. Den är byggd på samma sätt som SPA med ett centralt placerat batteri. Här hittar vi dock ingen elmotor på bakaxeln, den sitter i stället i fram tillsammans med förbränningsmotorn. Ingen elektrisk fyrhjulsdrift, med andra ord. Kanske kommer vi att få se en traditionell fyrhjulsdrift med kardan framöver.

Onsdag 18 maj kommer Volvo att avslöja mer om sina nya CMA-bilar. Då berättar vi mer.

Dags för ny Volvo? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar