Nya 124 Spider är Fiats folkroadster

Föregångaren – med samma namn – debuterade i Fiats italienska hemstad Turin 1966. Nu debuterar nya Fiat 124 Spider i Sverige med, enligt Fiat, ”den klassiska skönheten från föregångaren men i en modern förpackning”.

Är det någon som tycker att bilen påminner om Mazdas MX-5 så är det inte så konstigt eftersom det i grund och botten är samma bil under skalet. Motorn däremot är från Fiat.

”Oslagbar körglädje”

”1,4-liters MultiAir-turbomotor, 140 hästkrafter och sexväxlad manuell växellåda kombinerat med hyllad roadster-teknik ger oslagbar körglädje”, skriver Fiat vidare i sitt pressmeddelande.

Accelerationen från 0 till 100 kilometer i timmen tar 7,5 sekunder. Toppfarten är 215 kilometer i timmen. När det gäller bränsleförbrukning och utsläpp är siffrorna 6,4 liter/100 kilometer och 148 gram CO2/kilometer,

”Kombinationen av MultiAir-teknik och turboladdare garanterar högt vridmoment (240 Nm) över hela varvtalsregistret och ger god körbarhet med brett kraftregister”, skriver Fiat och tillägger högaktningsfullt:

”Med en kraftfull front, en äkta sportbils-profil och typiska egenskaper med längdsmonterad motor och bakhjulsdrift har Fiat skapat en ny ikon.”

Två olika versioner kan beställas i Sverige

Förväntningarna på den nya bilen är uppenbarligen mycket höga från Fiats sida.

I den tvåsitsiga coupén finns antingen svart eller tobaksfärgad läderklädsel.

Luftkonditionering ingår i standardutrustningen. Liksom aktiva nackstöd, lösbart förvaringsfack, nyckellöst startsystem, 16-tums aluminiumfälgar och radiosystem.

Fiat 124 Spider finns i versionerna Pop och Lounge.

I den sistnämnda ingår utrustning som vi svenska bilköpare kommer att vilja ha:

Klimatanläggning, uppvärmda säten men också 7-tums multimedieskärm och adaptiva led-strålkastare.

Som tillval finns möjlighet till avancerat högtalarsystem från Bose, parkeringssensorer samt premiumpaket med backkamera samt navigationssystem.

Fiat 124 Spider finns i åtta olika exteriöra kulörer.

Bilen är nu redo för beställning hos Fiat-återförsäljarna i Sverige. Priset för Fiat 124 Spider Pop är 264 900 kronor. Fiat 124 Spider Lounge kostar 284 900 kronor.

 

Sugen på nya bil. Kolla här vad du får för din gamla!

Lämna ett svar