Ny suv-utmanare från Korea: Se tuffa bilen!

– Den LIV-2 som visas här i Paris är det slutgiltiga konceptet för vår Y400-modell och befinner sig redan i ett framskridet testningsstadium, säger SsangYongs vd Johng-sik Choi, i ett pressmeddelande från SsangYong.

Enligt Johng-sik Choi kommer SsangYong LIV-2 att lanseras under nästa år.

– Liv-2 visar vår lyxiga inställning till det extremt populära suv-konceptet, samtidigt som den tillämpar avancerad teknik och hög säkerhet, säger John-Sik Choi och fortsätter:

– Vi är övertygade om att denna kommer att bli ännu en milstolpsmodell, som ska föra varumärket SsangYong till nästa nivå.

LIV-2 drivs av antingen SsangYongs nyutvecklade 2,0 liters GD-turbomotor eller en 2,2 Euro 6-dieselmotor.

Test: SsangYong Tivoli – korean som förtjänar uppmärksamhet

Uppgraderar säkerheten i de befintliga modellerna

Interiören har utformats för att, enligt SsaongYong, skapa ”en modern verkställande lounge i en lyxig chaufförsdriven limousine, med rikligt med utrymme att arbeta och koppla av”.

Den omfattande tekniken inkluderar ett integrerat kommunikationssystem med tre skärmar och förbättrade anslutningsmöjligheter för passagerarna.

Infotaintmentsystemet styrs via en touchkontrollpanel och erbjuder underhållning med ”surroundljud” av premiumkvalitet, enligt SsangYong.

När det gäller säkerheten är SsangYoung LIV-2 är utrustad med nödbromssystemet AEBS, som varnar föraren när ett hinder – exempelvis en fotgängare – upptäcks. Detta med hjälp av radar och laserscanning samt en kamerasensor längst upp på vindrutan.

SsangYong har även visat upp uppgraderade versioner av suv-modellerna Tivoli och XLV på bilsalongen i Paris. Båda bilarna kommer att få det avancerade nödbromssystemet AEBS som standard. Bland tillvalen kommer igenkänning av trafiksignaler ((TSR) att finnas.

Det blir också förbättringar i komforten. Fällbara baksäten på Tivoli och uppvärmda baksäten på XLV. Bland annat.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar