Ny karttjänst hjälper dig hitta parkering

Tjänsten som ägs av en grupp tyska biltillverkare via företaget Here kommer att rulla ut nästa år. Den fungerar via sensorer i bilarna. Förutom var närmaste parkeringsplatser finns – gata för gata och i realtid – kommer karttjänsten att upplysa om olika betalningsalternativ när det gäller parkering samt även upplysningar om närliggande vägarbeten.

Även data om trafikförhållanden, risker och vägskyltar kommer att samlas in.

Plattformen kommer att registrera fordonets hastighet, läge och riktning. Videofilmer av faror på vägen kommer också att fångas upp av en framåtvänd kamera på bilarna.

Andra bilmärken kommer att ansluta sig till tjänsten längre fram, enligt Here, som tagit fram den digitala karttjänsten.

Nödvändigt med den här typen av samarbeten

Ägare till Audi, BMW och Mercedes Benz-bilar som införlivas med tjänsten kommer inte att behöva göra någon speciellt för att sända eller ta emot data.

– Vi tror att industriella samarbeten är nödvändiga för att ta itu med de stora utmaningar som trafikanter möter överallt. Vad vi ser idag är att tekniken och fordonsindustrin går samman för att skapa tjänster som kommer att höja körupplevelsen för miljarder människor, säger Heres vd, Edzard Overbeek, enligt sajten bbc.com.

Företaget Here såldes från Nokia till den tyska biltillverkargruppen förra året. Prislappen var på 22 miljarder kronor.

 

Sugen på ny bil? Kolla här vad du får för din gamla!

Lämna ett svar