Nu får han bära horn på sin körkortsbild

Mannen, som nyligen tagit namnet Phelan Moonsong, hävdar att det är en del av hans religion att bära getliknande horn på huvudet. Nu har myndigheterna i den amerikanska delstaten Maine till slut gett honom tillåtelse att ha dem på sitt körkortsfoto.

– Jag tror att de tänkte att de var tvungna att ha strängare regler eller anledningar eftersom min andlighet och min religion inte är etablerad. Men det behövs inte – det är bara är bara en stark övertygelse som krävs för att bilda en kyrka eller att gå med i en religion, säger han till nyhetskanalen ABC News. 

LÄS MER: Hon gav sig inte – nu bär hon en sil på huvudet

Finns flera undantag

Befintliga regler i USA tillåter exempelvis religiösa plagg såsom turbaner, och huvudbonader för dem som genomgår cellgiftsbehandling. Men det finns flera uppmärksammade undantag.

Ett exempel är hur flera anhängare till religionen ”Pastafarianism” – en rörelse som avgudar ett flygande spaghettimonster – fått tillåtelse att bära durkslag på huvudet. Lindsay Miller från Massachusetts var en av dem som fick godkänt att bära en spaghettisil på sin körkortsbild.

– Jag är överlycklig att min religion äntligen har erkänts, sa hon till Independent efter sin seger.

Lämna ett svar