Nu är den Officiell: Nya Ford KA+

KA+ rymmer fem passagerare. De kan, enligt Ford, sitta bekvämt med ett väl tilltaget ben- och huvudutrymme.

Den nya 1,2 liters Duratec bensinmotorn drar 0,5 liter per mil och släpper ut 114g/km CO2.

”Ett perfekt alternativ för småbilskunden”, skriver Ford.

– Ford har en lång historia när det kommer till att erbjuda småbilar, som är såväl praktiska och ekonomiska och roliga att köra. KA+ följer den traditionen, säger Jim Farley på Ford Europa och fortsätter:

– Våra ingenjörer har lagt ner mycket tid på att leverera en kompakt bil med en komfortabel interiör och rymligt utrymme för ben och huvud.

 

Ford KA+ är 29 millimeter högre än Ford Fiesta men något kortare. Bagageutrymmet sväljer 270 liter, vilken ska räcka för att få plats med två stora resväskor.

Bilen har utvecklats för att kunna leverera dynamiska köregenskaper. Därför ska fjädringen och stötdämpningen ha förbättrats och styrsystemet utvecklats jämfört med Fords tidigare småbilar.

Köparen får välja mellan två olika utrustningspaket beroende på om beställningen gäller en 70 Hk-modell eller en 85 Hk-modell.

I samtliga modeller av KA+ ingår elektriska fönsterhissar och ytterbacksspeglar. Vidare fjärrstyrt centrallås, säkerhetssystem med sex airbags, farthållare samt Ford Easy Fuel.

LÄS MER: 10 kombi-bilarna som är snålast på riktigt

 

För 85 Hk-modellen ingår dessutom manuell luftkonditionering, Ford SYNC (ett röststyrt kommunikations- och underhållningssystem) samt Ford MyKey.

Vid köp av 85 Hk-modellen är det också möjligt att lägga till elektronisk klimatanläggning, läderratt med inbyggd farthållare, stolsvärme i främre säter, DAB ljudsystem samt parkeringssensorer och fönsterhissar bak.

Svenska priser på KA+ samt ytterligare detaljer om den nya bilmodellen kommer att offentliggöras inom kort, enligt Ford.

Sugen på en ny bil? Se vad du kan få för din begagnade bil här.

 

Lämna ett svar