Mustang GT500 ska bli värsta muskelbilen

Den nya Ford Mustang GT500 håller nu på att utvecklas. Och enligt den amerikanska motorsajten Horsepowerkings har ingenjörerna vid Ford Performance som mål att pumpa in 740 hästkrafter i motorn.

Detta för att bräcka Dodges kraftpaket Challenger SRT Hellcat, som kom 2014, och slog världen med häpnad med sina 717 hästkrafter.

Fords utmaning nu är att ha en toppfart över 328 kilometer i timmen samt att överträffa 881 Nm. Samt helst accelerera snabbare än 3,7 sekunder från 0-100 kilometer i timmen. Kvartsmilen ska avverkas snabbare än 11,0 sekunder om Hellcat ska överträffas.

Bekräftas av Ford – starkare än Hellcat

Och så gäller det förstås att ha mer än 717 hästkrafter. Så kommer det också att bli enligt vad en Ford-representant sa nyligen i en intervju i den amerikanska nyhetskanalen CNN. Orden föll så här, kort och gott:

”Vår nya SVT Halo Mustang kommer att ha mer hästkrafter än Hellcat.”

Nya Ford Mustang GT500 antas ha en helt ny twin-turboladdad 5,0 liters V8-motor. Bilen kommer, enligt Horsepowerkings, att göras så lätt som möjligt vilket innebär mycket av aluminium och kolfiberdelar. Aluminiumskärmar och kolfiberhjul till exempel.

Horsepowerkings spekulerar också i att nya Ford Mustang GT500 kommer att väga mindre än 1633 kilo.

Förmodligen kommer nya Ford Mustang GT500 att kunna visas upp i slutet av detta år eller början på 2017 och släppas som 2018 års-modell.

Byta till vassare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar